Vloerversterking Tricotage en Spectrum afgerond

Een willekeurige parkeergarage.
Een willekeurige parkeergarage.
Foto:

VEENENDAAL – Cultuurcluster Spectrum en een deel van parkeergarage Tricotage werd eind 2017 in het kader van de veiligheid preventief gesloten. Na onderzoek is er een project gestart om de vloer verder te versterken en te laten voldoen aan de hogere eisen die het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt aan dit type vloer. Het project vloerversterking Tricotage is afgelopen week succesvol afgerond.

In 2017 bezweken enkele parkeerdekken van een in aanbouw zijnde parkeergarage bij Eindhoven Airport. Aangezien bij de bouw van Tricotage in Veenendaal dezelfde type vloeren zijn gebruikt, was nader onderzoek noodzakelijk.

Hogere eisen

De gemeente Veenendaal heeft als gemandateerd opdrachtgever namens de Vereniging van Eigenaren Hoofdsplitsing Tricotage de vloeren laten versterken binnen gebouw Tricotage. In februari 2018 startte het fysieke onderzoek naar de vloerconstructie door een delaminatie-onderzoek aan de breedplaatvloeren. Met de kennis van de uitkomst van dit onderzoek heeft aannemer Balm BV uit Vianen met een koolstoflijmwapening de breedplaatvloeren verstevigd. Dit was nodig om te kunnen voldoen aan de hogere eisen die na het incident in Eindhoven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken werden gesteld.

Cultuurcluster Spectrum weer open

In het gebouw Tricotage zijn diverse functies gehuisvest, zoals winkels, appartementen, een parkeergarage, een fietsenstalling en cultuurcluster Spectrum. Op basis van eerdere berekeningen kon eind april 2018 al een groot deel van het gebouw worden opengesteld voor de gebruikers. Na afronding van de werkzaamheden aan de vloeren afgelopen periode zijn alle ruimtes, ook de ruimtes op de tweede en derde verdieping die langer gesloten moesten blijven, weer opengesteld. De gebruikers en mede-eigenaren zijn hierover geïnformeerd.

Wethouder Marco Verloop is blij dat gebouw Tricotage weer volledig open is. “Het onderzoek en de hersteloperatie moesten gedegen gebeuren en daar was tijd voor nodig. Deskundige partijen hebben berekeningen gemaakt en onderzoek gedaan naar oplossingen om de vloeren weer optimaal te kunnen belasten én ze te laten voldoen aan de aangepaste normen van het Ministerie. Met de duurzame maatregelen die we hebben getroffen, kunnen we het pand weer volledig in gebruik nemen. Het cultuurcluster was veilig en is na deze werkzaamheden nog veiliger geworden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen