Veenendaalpas voor inwoners met laag inkomen

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Heb je een laag inkomen? Vraag de Veenendaalpas aan! Op deze pas staat een persoonlijk tegoed dat je mag besteden bij winkels en verenigingen. Denk hierbij aan schoolspullen, kleding, dansles voor je kind of een dagje pretpark met het gezin. “In Veenendaal willen we dat iedereen mee kan doen. Ook als je een laag inkomen hebt”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

 

Op de Veenendaalpas staan tegoeden die je voor verschillende producten en activiteiten kunt gebruiken. Er is genoeg te doen voor jong en oud! Hieronder zie je welke regelingen er zijn. Klik erop om meer informatie te krijgen over de regelingen.

De Veenendaalpas kun je via de gemeentelijke website aanvragen. Zij laat weten wanneer je de pas kunt aanvragen. Om een aanvraag te doen voor de Veenendaalpas moet je 18 jaar of ouder zijn. De Veenendaalpas is alleen bedoeld voor inwoners van de gemeente Veenendaal. “We kijken zorgvuldig of jouw aanvraag voor de Veenendaalpas voldoet aan de voorwaarden. Je krijgt binnen acht weken een email, waarin we laten weten of je aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.”

 

Artikelen die je met de pas hebt gekocht, mogen alleen geruild worden voor een ander (onbeschadigd) exemplaar van hetzelfde artikel, of voor artikelen die evenveel kosten én binnen de regelingen vallen. Bijvoorbeeld: je mag een computer niet ruilen voor een wasmachine die even duur is, maar wel voor een computer van een ander merk, die even duur is. Een woordenboek kan je niet ruilen voor krasloten, maar wel voor een etui. Je kunt artikelen niet terugbrengen om er contant geld voor te krijgen. Informatie over de Veenendaalpas stuurt de gemeente via de mail. Daarom moet je jouw emailadres doorgeven voor het aanmaken van een persoonlijk account.

Alle vergoedingen voor sport en cultuur voor kinderen lopen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je een vergoeding voor sport of cultuur voor je kind(eren) krijgen? Dan kun je een aanvraag doen via de website van de Veenendaalpas.  Bureau Minimaregelingen stuurt je een mail als jouw aanvraag is goedgekeurd.

Bijna iedereen die in 2021 gebruik heeft gemaakt van de minimaregelingen krijgt automatisch een Veenendaalpas. Als je deze automatisch krijgt, ontvang je daarover een brief of e-mail. Je hoeft dan zelf niks te regelen. Als je geen brief of e-mail hebt gekregen of als in de brief of email staat dat je de Veenendaalpas niet automatisch krijgt, moet je zelf een aanvraag doen. Je kunt de Veenendaalpas aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Vanaf 1 december 2021 kun je je Veenendaalpas gebruiken, alle tegoeden staan er dan op. Deze periode loopt tot 30 juni 2023, dat betekent dat je ongeveer 1,5 jaar met deze tegoeden moet doen. Besteed het dus niet in één keer!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen