Opening ‘Space expo’ in De Cultuurfabriek

Foto: Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Op  de  begane grond van De Cultuurfabriek is op zaterdag 20 november door wethouder Dylan Lochtenberg een nieuwe inrichting geopend: de ‘Space Expo’, een interactieve leer, speel- en beleefplek waarin een opvallende monumentale zuil met  interactieve media centraal staat.

In de Space Expo ontdek je oude en nieuwe verhalen over Veenendaal. Ga hier zelf op onderzoek uit, om te leren en om grenzen te verkennen. En wie weet heb jij wel een leuk Veens verhaal waarvan jij vindt dat het opgenomen moet worden in de Space Expo?

Kijkdozen

Leerlingen van de tweede klas HAVO en VWO van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn bij de vakken Beeldende vorming en CKV (culturele en kunstzinnige vorming) aan de slag gegaan met de kijkdozen die deel uitmaken van de Space Expo. In de kijkdozen zijn sculpturen (in maquettevorm) te zien: ontworpen door de leerlingen, n.a.v. zelfgekozen plekken in Veenendaal. De bedoeling is dat deze kijkdozen een paar keer per jaar wisselen van invulling, zodat het publiek iedere keer weer wordt verrast.

Samenwerking

De Space Expo is een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal en Historische Vereniging Oud Veenendaal. Het ontwerp van deze plek is gemaakt door de ervaren tentoonstellingsmaker André Postma.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Space Expo op: www.cultuurfabriek-veenendaal.nl of www.bibliotheekveenendaal.nl. Hier zal binnenkort meer informatie komen over de huidige en toekomstige thema-exposities.

Reacties