Rondgang tijdens Week van de Toegankelijkheid

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Het is de Week van de Toegankelijkheid van 4 t/m 8 oktober. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties en festivals.

De kerntaak van Team Openbaar beheer en projecten van gemeente Veenendaal is het beheren van de openbare ruimte. Zowel bij grootschalige reconstructies als bij kleinschalige (onderhouds-) werkzaamheden worden aanwezige kansen benut om de buitenruimte toegankelijker te maken. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid gaat dit team donderdag 7 oktober met ambtenaar Gea Weersma (slechtziend) en andere mensen met een beperking de buitenruimte van Veenendaal verkennen. Tijdens deze wandeling leren ze van de ervaringsdeskundigen hoe zij de buitenruimte beleven en gaat men met elkaar in gesprek over wat zij kunnen bijdragen aan de toegankelijkheid.

Ook online meedoen is belangrijk. Daarom zegt de gemeente in de Week van de Toegankelijkheid ook extra op digitale toegankelijkheid. “Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie.” Meer informatie vindt u op

 

Reacties