‘Worden wat je wil’ tijdens Kinderboekenweek

Foto:

VEENENDAAL – Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, ieder kind kan worden waar het van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek, van 6 t/m 17 oktober, kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Voorstelling: LOET droomt over later

Kom op zaterdagochtend 16 oktober naar een leuke voorstelling voor kinderen van 3 t/m 6 jaar! ‘LOET droomt over later’ is grappige, muzikale familievoorstelling waarin Loet samen met alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar het allerleukste beroep. Kaartjes kosten €3,50 per persoon.

Workshop: Hoe word ik een beroemde Youtuber?

Krijg op woensdagmiddag 13 oktober tips en trucs van de Veense Youtuber Simon van Eek – ook wel bekend als Siem. Hoe word je een ‘beroemde’ YouTuber? Dat weet hij als geen ander! Leer tijdens deze workshop hoe je de allerleukste filmpjes maakt en waardoor een filmpje succesvol wordt. Ontdek meer over de techniek van het filmen, samenwerken én presentatie. Kaartjes kosten €4,50.

Speel tijdens de Kinderboekenweek drie gratis online games. Leer meer over allerlei beroepen, los mysteries op en ontdek welk beroep het beste bij jou past! Scan de QR code op de Jeugdafdeling van de Bibliotheek of speel de games via de Bieb-website tijdens de Kinderboekenweek.

De verhalenvertellers van het Christelijk Lyceum Veenendaal

Een aantal leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn echte storytellers geworden! Zij hebben onder leiding van professioneel verteller Sanne Heijmann geoefend met verhalen vertellen en komen dit op woensdagmiddag 13 oktober van 15.00 tot 16.00 uur op de jeugdafdeling van de Bibliotheek demonstreren. Luister in de Kinderboekenweek ook naar hun ‘worden wat je wil’-verhalen op onze website!

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl. Koop tickets via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen