Duurzaamheidscafé gaat weer open

Foto: Duurzaamheidscafé

VEENENDAAL – Tijdens de Duurzaamheidsweken Veenendaal, opent het Duurzaamheidscafé op 13 oktober na lange tijd weer haar deuren. De zaal opent om 19.30 uur en om 20.00 uur gaat het programma van start, als vanouds in de centrale hal van de Cultuurfabriek. Het wordt een gevarieerd programma.

Na de opening, door wethouder Engbert Strobosscher, houden we een pubquiz. Niemand staat er alleen voor, er wordt gespeeld in groepjes van twee. We zijn benieuwd wat iedereen na de lange coronaperiode weet te antwoorden. Alles met een luchtige toets uiteraard. Na de pauze presenteren we, met het IVN, een nieuwe fietsroute: het Duurzame Ommetje Veenendaal. Deze route voert u langs lokale bedrijven en organisaties, waar u tevens de nodige boodschappen kunt doen. Om een beeld te krijgen van wat u onderweg zoal tegenkomt, presenteren een aantal van die bedrijven zich ook tijdens deze avond.

Rond 22.00uur sluiten we af met nog wat informatie: in samenwerking met het FabLab van de bibliotheek komen er in november workshops en bijeenkomsten waarin deelnemers fijnstofmeters kunnen maken en we begin 2022 de resultaten van de metingen gaan delen.

Ook informatie over de afsluiting van de Veenendaalse Duurzaamheidsweken op 16 oktober waarbij het Filmhuis in samenwerking met Samen Duurzaam Veenendaal een film vertoont over het Geheime Leven van Bomen. Alles uiteraard met voldoende ruimte voor uitwisseling en ontmoeting.

Het duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen van diverse pluimage die willen laten zien welke mogelijkheden er zijn om duurzamer te leven..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen