Van afval tot energie en van plastic soup tot lekker koken

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – De Weken van Duurzaam Veenendaal zijn van 4 tot en met 16 oktober. Het programma staat nu online! Meld je aan voor één of meer leuke activiteiten. Wacht niet te lang, want vol=vol. Het programma ziet er zo uit:

Maandag 4 oktober

Opening Weken van Duurzaam Veenendaal

Opening van de Weken door wethouder duurzaamheid Marco Verloop met de presentatie van de Veensche Bierbostelkoek in het Trefpunt #duurzaam.

Rondleiding Energiehuis DEVO (10u-11u)

Krijg een rondleiding door het Duurzame Energiehuis Veenendaal-Oost. Meld je vooraf aan.

Lezing ‘leven zonder afval’ (19.30u-20.30u)

Emily-Jane vertelt tijdens een interactieve lezing hoe zij – als moeder van een gezin met drie jonge kinderen – leeft zonder afval. In de Cultuurfabriek (Kees Stipplein 74). Entree: € 3,50.

Dinsdag 5 oktober

Het duurzame energie debat (19u-21u)

Doe mee aan een gesprek over duurzame energie. Jij als inwoner kan met andere inwoners en deskundigen in gesprek gaan over duurzame energie aan de hand van stellingen. Natuurlijk zorgen we voor een lekker hapje en een drankje.

Woensdag 6 oktober

Rondleiding Energiehuis DEVO (19u-20u)

Krijg een rondleiding door het Duurzame Energiehuis Veenendaal-Oost. Meld je vooraf aan.

Donderdag 7 oktober

Online workshop ‘maak je tuin waterklaar’ (19.30u-20.30u)

Onze regenwateradviseur Lanny Olie geeft je tips hoe jij je tuin kan verduurzamen door ‘m waterklaar te maken.

Vrijdag 8 oktober

Rondleiding Energiehuis DEVO (13.30u-14.30u)

Krijg een rondleiding door het Duurzame Energiehuis Veenendaal-Oost. Meld je vooraf aan.

Demonstratie inductie koken (11u-21u)

Benieuwd hoe het is om aardgasvrij te koken op een inductie kookplaat? Een chefkok laat het je zien bij Provence Keukens. Stel je vragen en proef van vers bereide biologische hapjes.

Zaterdag 9 oktober

Duurzaamheidsmarkt (11u-16u)

Ook dit jaar organsieren we weer een markt vol duurzame inspiratie. Kom langs in het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig.

Band op spanning (11u-16u)

Hoe is de bandenspanning van jouw auto? Band op Spanning controleert gratis jouw bandenspanning en pompt ze op als het nodig is. Dan rijd je duurzamer. Kom zaterdag langs op het parkeerterrein Duivenweide. Aanmelden is niet nodig.

Natuurwandeling in Diddersgoed (11u-15u)

Maak een mooie wandeling in de natuurtuin Diddersgoed. IVN opent de tuin speciaal voor jou tijdens deze duurzame weken.

Demonstratie inductie koken (13u-17u)

Benieuwd hoe het is om aardgasvrij te koken op een inductie kookplaat? Een chefkok laat het je zien bij Provence Keukens. Stel je vragen en proef van vers bereide biologische hapjes.

Workshop arcadegame ‘plastic soup’

Helaas, aanmelden kan niet meer: de workshops zitten vol.
Maak je eigen game waarin het thema ‘plastic soup’ centraal staat. Een leuke workshop van het FabLab voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Maandag 11 oktober

Duurzaam koken met (o)pa of (o)ma (17u-20u)

In deze kookworkshop ga je samen een overheerlijk 4-gangen diner bereiden. En opeten natuurlijk! Op duurzame wijze, dus energiezuinig, milieubewust en kostenbesparend! Inschrijven per duo: kind (vanaf 8 jaar) samen met (o)pa of (o)ma. Prijs per duo: € 25,-. Mede mogelijk gemaakt door Veenendaal4Fair.

Woensdag 13 oktober

Plantenruilbeurs (13.30-15.30u)

Kan je wel een nieuwe plant in je huis gebruiken óf wil een plant ruilen voor wat nieuws? Veenendaal4fair organiseert een plantenruilbeurs. Locatie Trefpunt #duurzaam (Passage 24). Meld je aan via e-mail: [email protected].
Door Veenendaal4Fair.

Theaterprogramma ‘De Zooizoeker’ (15u-16u)

Een interactief theaterprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar, in het Ontmoetingshuis. Kaarten kosten € 3,50. Mede mogelijk gemaakt door Veenendaal4Fair.

Duurzaamheidscafé (20u-22.15u)

Het Duurzaamheiscafé is er weer! Kom langs en doe mee met de duurzame pubquiz. Locatie: Cultuurfabriek (Kees Stipplein 74). Meld je aan via e-mail: [email protected]Door Veenendaal4Fair.

Zaterdag 16 oktober

Film ‘The Hidden Life of Trees’ (vanaf 20.00u)

Bekijk deze documentaire in het Filmhuis Veenendaal. Laat je meenemen in de verborgen wereld van de bossen. Koop je tickets via www.filmhuisveenendaal.nl.
Mede mogelijk gemaakt door Veenendaal4Fair.

Zaterdag 9 oktober t/m zaterdag 16 oktober

Expositie ‘Wijs met Afval’

Bekijk wat er met afval gemaakt kan worden. Kom langs bij de expositie van Veenendaal4Fair. Locatie: Trefpunt #duurzaam (Passage 24). Aanmelden is niet nodig. Door Veenendaal4Fair.

Duurzame menu’s bij Restaurant Bite en Zeldzaam

Restaurant Bite en Restaurant Zeldzaam hebben van 9 t/m 16 oktober  een duurzame menukaart met heerlijke, lokale en regionale producten.
Mede mogelijk gemaakt door Veenendaal4Fair.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen