‘Laat winkeliers zelf kiezen wanneer ze open zijn’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – D66 stelt de gemeenteraad voor om winkeliers zelf te laten kiezen welke werk-, zon- en feestdagen zij geopend willen zijn. De openingstijden op die dagen mogen in dat geval tussen 06.00 en 22.00 uur zijn. De gemeenteraad bespreekt dit initiatiefvoorstel in de maand oktober en neemt hier 14 oktober een beslissing over. Het wordt gesteund door Lokaal Veenendaal, PvdA, GroenLinks, VVD, ProVeenendaal, DENK en Fractie Saidi.

Daarnaast worden de openingstijden voor avondwinkels in het voorstel verruimd naar 22.00 uur tot 06.00 uur, onafhankelijk van zon- en feestdagen. D66 wil met deze wijziging ruimte aan winkeliers laten om zelf te bepalen wanneer zij open willen zijn. Wanneer winkels open mogen en gesloten moeten zijn, is geregeld in de Winkeltijdenwet. Het uitgangspunt van de Winkeltijdenwet is dat de winkels op zon- en feestdagen en voor 6.00 uur en na 22.00 uur gesloten zijn. Maar gemeenten kunnen zelf bepalen of (en in hoeverre) zij vrijstelling of ontheffing verlenen van deze verboden. D66 stelt de raad nu voor om een nieuwe Verordening Winkeltijden Veenendaal vast te stellen waarin een algemene vrijstelling wordt verleend voor de verboden in de Winkeltijdenwet.

De raad bespreekt het initiatiefvoorstel van D66 tijdens de vergadering van de raadscommissie op dinsdag 5 oktober. Wilt u uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Hiervoor is op woensdag 29 september een inspraakavond georganiseerd. Als u wilt inspreken, dan is aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot dinsdag 28 september uiterlijk 13.00 uur bij de raadsgriffie via (0318) 538 538 of via [email protected]. Tijdens de commissievergadering is inspreken niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen