112

Verdubbeling aantal woninginbraken

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – De politie in Veenendaal constateerde in de periode van 1 juni 2021 tot en met 23 augustus 2021 maar liefst 55 woninginbraken (inclusief pogingen) in de eigen gemeente. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (en 2019). “Dat is toch even schrikken…”, aldus een agent.
“Een woninginbraak is helaas niet te voorkomen, maar we kunnen wel met z’n allen ons best doen om het aantal flink naar beneden te schroeven. Hoe? Wij als politie onderzoeken elke woninginbraak. We doen buurtonderzoek, bekijken camerabeelden en doen forensisch onderzoek om de mogelijke dader(s) op te sporen en aan te houden. Aan de voorkant zijn wij extra alert, houden controles op doorgaande wegen en in wijken, surveilleren wij opvallend en onopvallend en geven wij preventieadvies.”
De diender vervolgt: “Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk en zorg dat uw woning bij vertrek goed is afgesloten. Probeer daarbij de woning een bewoonde indruk te geven, doe bijvoorbeeld ’s avonds de gordijnen dicht en maak gebruik van een tijdschakelaar. Vraag bij langdurige afwezigheid aan de buren om een oogje in het zeil te houden. Kijk voor meer tips en adviezen op www.politie.nl (thema: woninginbraak).”
“Tot slot (en misschien wel het belangrijkste advies): blijf verdachte situaties melden via 112! Bijna alle woninginbrekers die (heterdaad) worden aangehouden, kunnen worden aangehouden op basis van een melding van een alerte buurtbewoner. Hoort u breekgeluiden bij uw buren die afwezig zijn? Bel 112! Iemand die ’s nachts met een zaklamp aan het schijnen is in de brandgang achter uw woning? Bel 112! Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Denk niet: iemand anders zal wel bellen… Beter een keer teveel gebeld dan helemaal niet!”
Word ook lid van een buurtwhatsappgroep om verdachte situaties aan elkaar door te geven. Voor meer informatie over buurtpreventie kijkt u op www.veenendaal.nl (zoekterm: buurtpreventie). “Samen krijgen we de woninginbraken in Veenendaal onder controle!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen