Midland FM wordt Radio MIDLAND

Foto: Midland

VEENENDAAL/REGIO Streekomroep Midland FM heeft een nieuwe naam. Sinds 1 augustus heet het populaire radiostation Radio MIDLAND. Voor deze naamswijziging is gekozen omdat Radio MIDLAND al enige tijd op DAB+ te horen is.

 

De goede, oude FM gaat in de toekomst verdwijnen en het digitale DAB+ komt ervoor in de plaats. Landelijk en regionaal was DAB+ al geregeld, maar lokaal loopt er nog altijd een testfase. Midland kreeg begin 2020 als publieke streekomroep het recht om met het digitale signaal uit te mogen zenden. In de zomer van 2020 is de zender daadwerkelijk aangegaan en sindsdien is MIDLAND ook digitaal te beluisteren via DAB+.

Met de komst van DAB+ paste de naam Midland FM niet meer zo heel erg goed. Besloten is om de naam te wijzigen in Radio MIDLAND zodat het ook op DAB+ en voor de online stream beter aansluit. Ook hoopt Radio MIDLAND binnenkort weer via de digitale kabel in de huiskamer te horen te zijn.

Een nieuwe naam, een vertrouwd geluid. Radio MIDLAND brengt dagelijks actueel nieuws en informatie uit de streek. Op zaterdag live sportverslagen en op zondag kun je luisteren naar een kerkdienst. Dat alles wordt omlijst door de mooiste muziek uit 50 jaar Top 40 geschiedenis.

Radio MIDLAND werkt vóór de televisieuitzendingen en het nieuws op de website samen met XON.

Radio MIDLAND, dé streekomroep voor Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Woudenberg. Te ontvangen op FM 104.9 voor Veenendaal, FM 105.6 voor Renswoude & Scherpenzeel en FM 106.3 voor Woudenberg. In de hele Gelderse Vallei en ver daarbuiten digitaal op DAB+ (kanaal 8B) en online via www.radiomidland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen