Dutch Domino Team op koers richting record

Foto: Dutch Domino Team

VEENENDAAL – Het Dutch Domino Team ligt op koers. De medewerkers hebben intussen het plaatsen van het aantal van 200.000 stenen bereikt, in Sporthal De Vallei in Veenendaal. Het gaat hier om het grootste dominoproject wereldwijd van de afgelopen 12 jaar. Dutch Domino Team gaat 600.000 dominostenen neerzetten en op vrijdag 30 juli om laten vallen.

Vorige week zaterdag begon het Dutch Domino Team aan een absolute recordpoging. Met ruim 600.000 dominostenen wordt het grootste project ooit neergezet onder het thema ‘Fairy Tales’. Peter Pan, De Nieuwe Kleren van de Keizer en Belle en het Beest worden uitgebeeld. Op vrijdag 30 juli valt alles hopelijk om in Sporthal de Vallei in Veenendaal. Doel: het eigen record van 2019 verbreken, en het grootste evenement van de afgelopen 12 jaar te worden!

Na een jaar pauze komt het Dutch Domino Team terug. Maar liefst 23 bouwers gaan twee weken lang zwoegen om alle stenen neer te zetten. Dit jaar zijn er bouwers uit Duitsland, Frankrijk, België en alle delen van Nederland. Het team bestaat uit bouwers van 14 tot 34 jaar, mannen en vrouwen. Collega’s, maar bovenal een vriendengroep.

Er worden drie verschillende verhalen uitgebeeld. Van gigantisch vliegend schip, tot echte kroonluchter en van sprookjesboek tot poedeltje naakte keizer. De diversiteit van de projecten en ontwerpen is groot. Bijna twee jaar aan voorbereiding (het evenement kon vorig jaar geen doorgang vinden) gaat de komende twee weken in praktijk worden gebracht. Mocht het team er in slagen meer dan 596.229 dominostenen te laten omvallen, dan wordt het record van het grootste Duitse domino team verbroken, en is het na de tv-show Domino Day het grootste domino evenement ooit gezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen