112

Politie en brandweer Veenendaal bij zeer grote brand Soesterberg

Foto: Politie Veenendaal
REGIO – Het brandweerteam en de politie uit Veenendaal verleende in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juli assistentie bij een zeer grote brand in een bedrijfspand in Soesterberg. De rookontwikkeling was zelfs vanuit Veenendaal te zien.
Gelet op de grote en moeilijk te bestrijden brand, werd opgeschaald naar GRIP 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure). Dat betekent vooral dat alle hulpverlenende diensten volgens een vast protocol gaan (samen)werken, maar ook dat de ondersteuning regionaal geleverd wordt. “Zo droegen wij vanuit Veenendaal ons steentje bij vanuit de politie én de brandweer. Ook werden zogenaamde crashtenders ingezet; de ultieme krachtpatsers onder de blusvoertuigen, die vanaf Schiphol en vliegveld Lelystad werden opgeroepen”, aldus een politieman.
Helaas gingen veel bedrijfspanden in rook op, en zijn er veel gedupeerde ondernemers. Maar, er is ook goed nieuws: er vielen geen gewonden, en dankzij enorme inspanningen van de brandweer kon een aangrenzend bedrijfspand van de vlammenzee worden gered. “Hoe droevig het voorval ook is, kijken wij terug op een strak georganiseerde inzet waarbij heel veel hulpverleners hard hebben (samen)gewerkt.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen