Ondernemers gaan voor Nationaal Groeifonds

Vlnr: Dylan Lochtenberg, René van Holsteijn, Henk-Jan Exalto, Jan van den Hee van All-Care en Gerrit Valkenburg.
Vlnr: Dylan Lochtenberg, René van Holsteijn, Henk-Jan Exalto, Jan van den Hee van All-Care en Gerrit Valkenburg.
Foto: BOV

VEENENDAAL – De Veenendaalse bedrijventerreinen kunnen een stuk duurzamer, gezonder en aantrekkelijker. Kortom: groener, en daarmee meer toekomstbestendig. Daarom hebben de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) en de gemeente Veenendaal zich aangemeld voor het programma Nationaal Groeifonds. Dit is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën. Het programma draagt bij aan biodiversiteit, klimaatadaptatie, gezonde leefomgeving en een goed vestigingsklimaat. Het geeft een boost aan innovatie van de groene sector.

“We doen mee omdat we geloven in dit nationale programma,” aldus wethouder Dylan Lochtenberg. “Het is een kans voor Veenendaal en BOV om stappen te zetten naar het werklandschap van de toekomst. De verandering van een grijze naar groene aanblik is dat wat je zult zien, maar de duurzaamheid die verborgen zit in de innovatieve manier van werken is nog veel mooier. De aanmelding voor het Nationaal Groeifonds is in lijn met onze ambitie en die van BOV om de vergroening van tenminste één bedrijventerrein nog deze raadsperiode te starten.”

Kansrijk

Er is een sterke organisatie van het Veens bedrijfsleven op de bedrijventerreinen en debundeling van alle zeven bedrijventerreinen is organisatorisch goed geregeld. Mede hierdoor achten de BOV en de gemeente zich kansrijk geselecteerd te worden.Ook kent de gemeente een goede samenwerking met het georganiseerde Veense bedrijfsleven. Daarbij zijn er reeds geplande projecten op de verschillende bedrijventerreinen waardoor bij selectie voor het Nationaal Groeifonds een vliegende start gemaakt kan worden.

Uit de aanmeldingen worden minimaal tien combinaties van bedrijventerreinen en gemeenten geselecteerd die mede-indiener van het programma zullen zijn. Wanneer blijkt dat de BOV en gemeente Veenendaal bij deze selectie horen, wordende (eventueel)te nemen vervolgstappen besproken – deze zijn mede afhankelijk van de benodigde financiën.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen