‘Bezuiniging of verhoging belasting niet nodig’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl
VEENENDAAL – Hoe wordt het geld van de burger de komende jaren besteed? Het college van B&W bood eind mei de Kadernota 2022-2025 aan bij de gemeenteraad. Het college beschrijft hierin welke plannen en prioriteiten zij in de komende jaren voor ogen heeft. Tijdens de raadsvergadering op 5 juli over de kadernota kan de gemeenteraad wijzigingen voorstellen en nieuwe plannen voorstellen. In het najaar stelt de gemeenteraad op basis van de kadernota de begroting van de gemeente vast. 

 

Door de coronacrisis ligt een jaar met veel financiële en economische onzekerheid achter ons. Dit komt bovenop de al langer oplopende kosten binnen het sociaal domein. Bij de programmabegroting 2021-2024 waren maatregelen nodig om de oplopende kosten (voor met name de jeugdzorg) aan te kunnen. Het college geeft aan dat zij dankzij een ‘voorzichtig en solide financieel beleid’ de gemeenteraad een structureel sluitende kadernota 2022-2025 kan aanbieden. Bezuinigingen of een extra verhoging van de lokale belastingen is volgens het college hierdoor niet nodig.

Uw mening
De volledige kadernota kunt u raadplegen via het raadsinformatiesysteem bij de raadsvergadering van 5 juli. Op 5 juli debatteert de gemeenteraad over de kadernota en worden besluiten genomen. Vooruitlopend daarop is er woensdag 16 juni gelegenheid om in te spreken tijdens een inspraakavond van de raad. Wilt u vanuit uw betrokkenheid bij een onderwerp in de kadernota uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Vanwege de coronamaatregelen bieden wij u verschillende mogelijkheden om in te spreken. Neem voor meer informatie contact op met de griffie via (0318) 538 538 of via [email protected]. Aanmelden om in te spreken kan tot uiterlijk woensdag 16 juni om 13.00 uur.

Kadernota in één oogopslag Wat is de grote lijn in deze kadernota? Welke thema’s komen er in naar voren? En waar is de gemeente van afhankelijk? Kom het te weten via de infographic Kadernota 2022-2025.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen