Cultuurfabriek komt weer op stoom

Foto: De Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Beetje bij beetje komt ook in De Cultuurfabriek alles weer op gang. Een aantal weken geleden mochten de Bibliotheek en de Stadswinkel al de deuren openen voor bezoekers en nu mogen ook het FabLab, de Historische Vereniging Oud Veenendaal en Museum Veenendaal (vanaf 15 juni) haar deuren weer openen. Ook kunnen er steeds meer activiteiten opgestart worden. Het Mamacafé, Taalcafé, de Stadswandelingen door Veenendaal, de cursussen en workshops van de Bibliotheek: er is een hoop te doen in De Cultuurfabriek!

Bibliotheek Veenendaal biedt een tal van leuke cursussen en workshops aan waar jij aan mee kunt doen. Denk hierbij aan taalcursussen, creatieve workshops en interessante lezingen. In de zomer gaat het aanbod ook gewoon door! Neem een kijkje op www.bibliotheekveenendaal.nl voor het hele aanbod.

Mamacafé

Elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur is er een Mamacafé op de jeugdafdeling van de Bibliotheek. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen. Doe je mee? Meld je dan wel eventjes aan. Meer info vind je op de website van de Bibliotheek.

Open inloop FabLab

Pimp je eigen t-shirt met de sublimatieprinter, tover iets gaafs tevoorschijn uit de 3D-printer, of graveer jouw tekening in hout of plexiglas. De open inloop is elke woensdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur – voor kinderen én volwassenen van alle leeftijden. In verband met de coronamaatregelen mag er nu nog een beperkt aantal bezoekers tegelijk in het FabLab ontvangen worden. Daarom is het belangrijk dat je ook voor de open inloop een plekje reserveert.

Stadswandelingen

Jaap Pilon, historicus en voormalig wethouder van Veenendaal, geeft weer bijzondere stadswandelingen door het centrum van Veenendaal. Hier leer je meer over de geschiedenis van het mooie Veenendaal. Vanaf 19 juni kun je weer meedoen. Inschrijven kan bij de balie van de Stadswinkel of door te mailen naar [email protected].

Taalcafé

Ben jij of ken jij iemand die graag wilt oefenen met de Nederlandse taal? Iedere dinsdag van 13.00 – 14.30 uur is er het Taalcafé in de Bibliotheek. Kijk voor meer info op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen