Digitaal informatiepunt in bibliotheek

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – Zaken met de overheid moeten tegenwoordig heel vaak digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken, studiefinanciering regelen, registreren in het donorregister of het maken van een vaccinatieafspraak. Veel mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Daarom is er vanaf nu het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek in De Cultuurfabriek.

Het Informatiepunt is er voor alle vragen rondom de digitale overheid. De medewerkers in de Bibliotheek helpen je op weg op de websites van de overheid en kunnen je voor meer persoonlijke hulp verwijzen naar de juiste organisaties. Ook hoeven bezoekers geen lid te zijn van de Bibliotheek. Het Informatiepunt is gratis te bezoeken en is geopend tijdens openingstijden van de bieb. Je vindt het IDO op de tweede verdieping. Meer informatie vind je op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl.

Deelnemende organisaties

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met vragen over de dienstverlening van de deelnemende organisaties, zoals bijvoorbeeld vragen over huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting, maken vaccinatieafspraak of PGB. Bibliotheekmedewerkers helpen je ter plekke op weg. Gaat het om persoonsgebonden informatie? Dan verwijzen ze je graag door naar de juiste organisatie om je verder te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen