Cyber Agents beschermen Veenendaal

De drie beste cyber agents, Willem, Rens en Hugo, met wijkagent Fenna en burgemeester Gert-Jan Kats.
De drie beste cyber agents, Willem, Rens en Hugo, met wijkagent Fenna en burgemeester Gert-Jan Kats.
Foto: Fotostudio7

VEENENDAAL – Maar liefst 288 kinderen uit Veenendaal hebben meegedaan met Hackshield en zijn via deze game opgeleid tot Cyber Agents. Door het spelen van deze game herkennen zij de online gevaren van cybercriminaliteit en leren zij zichzelf en hun omgeving er tegen te wapenen. De drie Cyber Agents met de meeste punten zijn op 2 juni door burgemeester Gert-Jan Kats gehuldigd.

Burgemeester Gert-Jan Kats: “Dat cybercriminaliteit een groeiend probleem is, ondervinden we ook in Veenendaal. Steeds meer mensen worden hier slachtoffer van. Dankzij de game Hackshield leren kinderen de gevaren snel te herkennen en kunnen zij hun ouders, opa’s, oma’s broertjes en zusjes hier ook voor waarschuwen.Ik ben dan ook enorm trots op alle cyber agents van Veenendaal. Door in de praktijk te brengen wat ze hebben geleerd, zorgen zij ervoor dat er voor cybercriminelen niets te halen valt.”

De winnaars

De drie winnaars, Willem, Rens en onze kinderburgemeester Hugo, werden thuis door de politie opgehaald en geëscorteerd naar het gemeentehuis. Onder het toeziend oog van hun ouders werden de kersverse Cyber Agents door burgemeester Gert-Jan Kats toegesproken en gehuldigd.

Hackshield

Hackshield is een game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, waarmee zij alles leren over hackers, datalekken en veilig internetten. Met deze kennis kunnen zij hunomgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven. Willem, de nummer 1cyberagent van Veenendaal: “Het is een super leuke game en je leert er ook heel veel van. Het is geen game hoe je leert hacken, maar hoe je je er tegen beschermt.”

Kinderen kunnen de game nog steeds spelen. Ga naar www.joinhackshield.nlof download de app voor smartphone of tablet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen