Herbruikbare spullen gratis naar afvalbrengstation

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Herbruikbaar afval mag je vanaf maandag 31 mei weer zonder inlevering van afvalpunten naar het afvalbrengstation brengen.
Via een aparte ingang kun je dan groenafval, oud papier, textiel, kringloopgoederen en elektrische apparaten brengen. Maak wel een afspraak en neem je afvalpas mee. In juni krijg je bij je bezoek aan het afvalbrengstation een gratis zak compost. Kom snel, want op=op.

Voor het brengen van afval naar het afvalbrengstation in Veenendaal heeft u een afspraak nodig. U kunt een reservering maken via: acv-afvalbrengstation.nl.

Per 1 januari 2021 ontvangt u op de afvalpas 6 punten waarmee u 6 keer gratis toegang (met maximaal 2m3 per keer) heeft tot het afvalbrengstation in 2021. Zijn de punten op, dan betaalt u 10 euro per keer. U kunt op het afvalbrengstation betalen met PIN. Deze punten kunt u ook inzetten om grof afval te laten ophalen. Dat kost 3 punten, of bij te weinig of geen punten: 30 euro per keer.

Overzicht afvalstromen afvalbrengstation Veenendaal

Op het brengplatform levert u onder meer het volgende in:

  • Grofvuil
  • (Tuin)hout
  • Harde kunststoffen
  • Grasplaggen
  • Tapijt

Het wegbrengen van onderstaande grondstoffen kost u geen afvalpunten. Dit geldt vanaf 31 mei 2021:

  • Groenafval
  • Klein chemisch afval
  • Wit- en bruingoed
  • Kleding/Textiel
  • Matrassen
  • Papier – en karton

Zijn uw punten op, dan betaalt u 10 euro per bezoek aan het afvalbrengstation. Voor het laten ophalen van grof afval is dat 30 euro. 1 afvalpunt = 10 euro.

Per 1 januari 2021 kunt u geen verbouwingsafval zoals puin, bouw- en sloopafval en dakbedekking meer afvoeren naar het afvalbrengstation. Hiervoor kunt u terecht bij een particuliere afvalinzamelaar.

Openingstijden: 8.00 – 16.00 uur, behalve op zaterdag, want dan geldt: 9.00 tot 16.00 uur. Op feestdagen gesloten. Op Goede Vrijdag en op de dag na Hemelvaart is het station wel open. Op vrijdagen, zaterdagen en rond de feestdagen is het vaak druk op het afvalbrengstation.

Adres: Wageningselaan 58 – 3903 LA Veenendaal

U kunt gratis een aanhanger lenen om uw grofvuil en/of snoeiafval weg te brengen. Alleen op reservering!

Op het afvalbrengstation zit een een Restore kringloopbrengpunt. U kunt uw spullen ook kwijt bij de Restore kringloopwinkel aan de Groeneveldselaan 58. Meer info over Restore kringloop vindt u hier.

Op het afvalbrengstation moet u zelf uw afval in de juiste container doen. Onze medewerkers leggen graag uit wat de juiste container is voor uw afvalsoort maar mogen u niet helpen met het uitladen van uw afval. Dit is vanwege regels voor tillen en veilig werken en vanwege aansprakelijkheid voor mogelijke schade aan uw voertuig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen