Kerst- en winteractiviteiten in de bibliotheek

Foto: De Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Bij de Bibliotheek in Veenendaal kun je in december meedoen met kerst- en winteractiviteiten: geniet van sfeervolle concerten, creatieve workshops, voorleesmomenten, kerststukjes maken en meer.

Ontmoet elkaar in de centrale hal van De Cultuurfabriek, waar op drie vrijdagavonden prachtige gratis concerten te horen zijn. Ook is het inmiddels een echte traditie om samen met de vrijwilligers van tuinvereniging Groei & Bloei een kerststukje te maken, terwijl DJ Conga de sfeer maakt door kerstplaatjes te draaien. Alle workshops, concerten en activiteiten zijn te vinden op www.bibliotheekveenendaal.nl/feestdagen.

Winter- en kerstconcerten

In de aanloop naar de feestdagen zijn er drie gratis concerten in De Cultuurfabriek! Op vrijdag 8 december verzorgen (alt)vioolleerlingen van Hanna Koens en panfluitleerlingen van Nadja Spooren als eerste een kerstconcert in de centrale hal. Vrouwenkoor V’Allure volgt een week later, op vrijdagavond 15 december verzorgen zij een kerstconcert. Kristal, het kerstprojectkoor waar iedereen welkom is, sluit het jaar muzikaal af op vrijdagavond 22 december. Toegang is gratis en iedereen mag langskomen!

Voorleesfeest: Kan ik er ook nog bij?

Het laatste Voorleesfeest van dit jaar is op woensdag 13 december! Kinderen van 3 t/m 7 jaar gaan genieten van het boek ‘Kan ik er ook nog bij?’ van Loek Koopmans. Daarna gaan we knutselen of spelen. Kom jij ook?

Kerststukjes maken met Groei & Bloei

Het was de afgelopen jaren een groot succes, dus ook dit jaar gaan we kerststukjes in De Cultuurfabriek. Onder begeleiding van vrijwilligers van tuinvereniging Groei & Bloei maak je op zaterdag 16 december de leukste kerststukjes om thuis op tafel te zetten of cadeau te doen. Deelname kost €4 voor volwassenen en €2 voor kinderen.

DJ Conga draait kerstplaatjes

Op zaterdagmiddag 16 december draait de Veenendaalse DJ Conga (alias Bart Slikkerveer) de leukste kerstnummers in De Cultuurfabriek. Kom ook even neuzen in zijn platenbak en geef jouw verzoekje door.

Versier onze kerstboom

Kom je samen met Bibi het Biebschaapje de kerstboom in De Cultuurfabriek versieren? Haal je kleurplaat bij Blàài, knip de ballen uit om mooi in te kleuren en hang ‘m op in boom. Of in je eigen kerstboom natuurlijk!

Creatieve workshops

Kom op woensdagavond 29 november in de stemming voor de feestdagen door zelf een beeldje of hanger van steen te maken. Geef jij je kerstcadeaus graag een persoonlijk tintje? Doe dan op zondag 10 december mee met de workshop ‘Handletter je eigen kerstlabel’. Op zondag 17 december ga je samen met Marije van Wouw aan de slag met het maken van je eigen mini-album, een leuk boekje om bijvoorbeeld het nieuwe jaar mee te starten!

Grote boekverkoop in de kerstvakantie

Een extra grote Boekverkoop tijdens de Kerstvakantie! In Zaal 1 kom je snuffelen tussen onze afgeschreven boeken en tijdschriften en breid je jouw thuiscollectie uit. Van 23 december t/m 6 januari op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek.

DIY Knutseltafels

Ook in de kerstvakantie kun je lekker knutselen in de Bieb, we hebben van alles voor je klaarstaan! Nog op zoek naar leuke winterversiering? Maak op zondagmiddag 24 december je eigen vrolijke sneeuwpop! Of volg op zondagmiddag 31 december de instructies op de knutseltafel en maak een aftelklok voor het nieuwe jaar, bijvoorbeeld in de vorm van een uiltje of een beer.

Op de website van de Bibliotheek Veenendaal vind je alle informatie rondom de feestdagenactiviteiten. Kaartjes zijn te reserveren via de website of bij de Klantenservice in De Cultuurfabriek. www.bibliotheekveenendaal.nl/feestdagen .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen