Maak een bibberspiraal in het FabLab

Foto:

VEENENDAAL – Op zaterdag 14 november kunnen kinderen van 9 t/m 12 een bibberspiraal komen maken in het FabLab van Bibliotheek Veenendaal.

Een bibberspiraal (ook wel een zenuwspiraal genoemd) is een spelletje waarbij iemand heel voorzichtig een ring van ene kant naar de andere kant van een metalen stang moet brengen, zonder de draad te raken. Als dat gebeurt, klinkt er een harde piep en moet de speler weer opnieuw beginnen.

Stroomkringen en techniek

In deze FabLab-workshop kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar zelf een bibberspiraal maken. Hierbij leren ze meer over elektriciteit en stroomkringen en wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat het apparaat gaat piepen als de ring de stang raakt.

Ze gaan aan de slag met onder andere een stroomdraad, een kroonsteen en een buzzertje. De kinderen mogen zelf bepalen welke vorm hun metalen stang gaat krijgen. Na afloop mogen ze hun eigen bibberspiraal mee naar huis nemen.

Praktisch

De workshop wordt vier keer gegeven op zaterdag 14 november. Er kunnen steeds 6 kinderen van 9 t/m 12 jaar meedoen. Tickets kosten €5 en zijn te koop via de website van Bibliotheek Veenendaal of de servicebalie op de begane grond van De Cultuurfabriek.

In verband met de coronamaatregelen worden ouders gevraagd om niet met hun kind het FabLab te betreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen