‘De eeuw van Harry Belafonte’

Foto: Hessel Stuut

VEENENDAAL – Het is ongelooflijk wat in de eeuw van de 93-jarige Harry Belafonte allemaal veranderde. Deze zanger wist aanstekelijke nummers als Island in the Sun, Matilda en Day-O in ons geheugen te griffen. Deze knappe man, Belafonte, is echter veel meer dan een charismatische zanger. En wie goed naar zijn liedjes luistert, hoort dat ook.

Wat maar weinig mensen in Europa weten, is dat hij enorm politiek activistisch is. Zo organiseerde hij demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging. Ook speelde hij in de eerste film waarin een zwarte man een relatie had met een blanke vrouw en werd hij ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

Tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Op zaterdagavond 24 oktober is er een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige, betrokken man. In Theater Lampegiet, met zang en spel door Leoni Jansen, Izaline Calister, Thijs Borsten en Roël Calister.

De eeuw van Harry Belafante: zaterdag 24 oktober 2020 in Theater Lampegiet I Muziek I De voorstelling start om 19:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 22,50 via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen