Heel veel zomerpret in FabLab

Foto:

VEENENDAAL – Op zoek naar iets leuks om te doen in augustus? Kom naar het FabLab van Bibliotheek Veenendaal! Er zijn deze maand allerlei bijzondere workshops en activiteiten. Voor een er van hoef je niet eens je huis te verlaten!

Op 11 en 22 augustus zijn er workshops voor toekomstige wetenschappers van 9 t/m 15 jaar. Hier leren de deelnemers meer over natuurkundige wetten zoals zwaartekracht door in de educatieve game Contraption Maker een digitale knikkerbaan te maken. De workshop wordt drie keer gegeven en kaartjes kosten €5. Koop je kaartje via de website van de Bibliotheek of de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Online workshop 3D-ontwerpen

Voor iedereen die liever thuis wil blijven is er de online Tinkercad LEGO workshop voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. Hierin leren de deelnemers op afstand hoe ze thuis een 3D-ontwerp voor een LEGO bouwproject kunnen maken in het programma Tinkercad. Een kaartje kost €2,50. Koop je kaartje via de website van de Bibliotheek of de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Virtual reality

Duik in de wereld van virtual reality en ontwerp gave 3D-objecten voor een nieuw Kees Stipplein. Op 29 augustus kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar aan de slag gaan met het herontwerpen van het Kees Stipplein. Ze kunnen meteen hun creaties bewonderen met speciale virtual reality-brilletjes die ze ook mee naar huis mogen nemen. Kaartjes kosten €5. Koop je kaartje via de website van de Bibliotheek of de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Reacties