Mi Vida en Marriage Story

Foto: 1920

VEENENDAAL – Aankomend filmhuis-weekend begint zaterdag met Mi Vida. Kapster Lou heeft het leventje in Nederland wel gezien en verhuist naar het zonnige Spanje. Daar ontmoet ze nieuwe mensendie haar kijk op het leven veranderen. Zondag draait Marriage Story over een getrouwd stel dat een vervroegd einde maakt aan hun ‘happily ever after’. Tijdens de scheiding ontdekken ze echter dat de gevoelens voor elkaar nog niet weg zijn.

In de feelgood-film Mi Vida volgen we de 63-jarige Lou (Loes Luca) die immigreert naar Spanje. Wanneer ze het Spaanse leven eenmaal proeft, wilt ze niet meer weg. Haar knipkunsten worden erg gewaardeerd in haar nieuwe dorpje. Ze besluit een kapperszaak te openen – tot grote verbazing en afkeur van haar familie.

Met Marriage Story biedt het Filmhuis ook wat voor de drama-liefhebbers. Regisseur Charlie en actrice Nicole (Adam Driver en Scarlett Johansson) zijn ogenschijnlijk het perfecte koppel – en de perfecte ouders. Echter zorgt een grote carrièrestap ervoor dat ze uit elkaar drijven. Beiden zien scheiden als een oplossing, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan… zeker als ze elkaar toch nog leuk blijken te vinden.

Mi Vida speelt zaterdag 18 januari om 20.00 uur. Marriage Story draait op zondag om 14.30 uur,

Reacties