Tekeningen Bert de Ruiter zijn net foto’s

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Het zijn net foto’s, die tekeningen van Bert de Ruiter. Zijn expositie met realistische portretten in houtskool en pastelkrijt zijn zeker de moeite waard om te komen bezichtigen in het gemeentehuis. Dat kan tot 21 juni.

 

Bert de Ruiter is al zijn hele leven geïnteresseerd in kunstgeschiedenis. Maar pas op zijn 65e begon hij in 2015 met het maken van zijn eigen kunst. Bert zoekt de uitdaging in het tekenen van realistische portretten in houtskool en pastelkrijt. Met deze materialen lukt het hem het beste de uitdrukking van het gezicht en de karaktertrekken vast te leggen.

Bert mag inmiddels ook portretten en illustraties tekenen voor Paard en Sport, het blad van de Kon. Ned. Hippische Sportbond en krijgt andere bijzondere opdrachten. Zoals bijvoorbeeld het verzoek voor een pastel met een scene uit het leven van Heilige St. Elisabeth. Dit schilderij is door de opdrachtgever speciaal voor deze expositie in bruikleen gegeven. Een expositie die de moeite waard is om te komen bezichtigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen