Un Amour Impossible en Peterloo in Filmhuis Veenendaal

PETERLOO
PETERLOO
Foto:

VEENENDAAL – Op zondag 28 april draait om 14.30 uur Un Amour Impossible in Filmhuis Veenendaal. Op woensdag 1 mei draait Peterloo om 20.00 uur. Op Koningsdag is er geen film gepland.

 

Eind jaren vijftig zijn de klassenverschillen nog goed zichtbaar in Frankrijk. Dit is echter geen probleem voor de rijke Philippe als hij Rachel aan de haak slaat. Philippe is wel meteen eerlijk over de situatie. Een toekomst samen? Die zit er niet in. Rachel snapt het en, zelfs als ze zwanger wordt, respecteert ze nog steeds zijn keuze.

Jaren later is ze Philippe nog steeds niet vergeten en houdt hoop. Vanuit de ogen van Rachels dochter Chantal zien we waarom Rachel toen de verkeerde keuze maakte.

Peterloo vertelt hetverhaal over het beruchte bloedbad in Engeland 1819. Henry Hunt spreekt duizenden mensen toe over hun rechten. Ze hopen hun stemrecht te hervormen, maar falen erger dan verwacht. Wanneer een Engelse officier een van de demonstranten probeert te arresteren, breekt de chaos uit. Vijftien doden en zevenhonderd gewonden is het gevolg van het vreedzame protest op het St. Peter’s Field in Manchester.

Filmhuis werft vrijwilligers
Filmhuis Veenendaal is op dit moment op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de werkzaamheden rondom de filmvertoningen. Interesse? Kijk voor meer info op http://www.filmhuisveenendaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen