Big, Black & Beautiful door Abafaziin

Foto:

VEENENDAAL – Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De tien powervrouwen van Abafazi brengen donderdag 7 maart een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van prachtig Zuid-Afrika.

De Afrikaanse drum, de marimba en de stemmen van deze powervrouwen zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop.En hoe! Ze maken op hartverwarmende wijze echt contact met de zaal.

Kleurrijk
Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen, die in hun oorsprong verbonden zijn met de volkeren die een plek in de Rainbow Nation hebben gekregen. De kostuums van de Abafazi zijn vormgegeven in de traditie van deze verschillende volkeren. Zo vertegenwoordigt elk kostuum een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen.Kleurrijker wordt het niet. Een belevenis om nooit te vergeten!

Meer informatie
De voorstelling in De Lampegiet is donderdag 7 maart en begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf  € 25,45- via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen