‘Cold war’ in Filmhuis

Foto: Filmhuis Veenendaal

VEENENDAAL – De kwaliteit spat van het scherm bij de film Cold War, die zaterdag 26 januari om 20.00 uur draait in Filmhuis Veenendaal. Als je bij de tegenhanger van de Oscars, de European Film Awards, de prijs wint voor beste film, regie, scenario, actrice en montage is dat veelzeggend. Op zondagmiddag 27 januari om 14.30 uur is het de beurt aan The Old Man And The Gun.

Cold War toont een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden. De Poolse regisseur Pawel Pawlikowski baseerde het verhaal van zijn prijzenpakker zeer losjes op de relatie van zijn ouders, te verschillend in temperament om ooit, waar ook in Europa, succesvol te kunnen samenleven. Cold War is net als zijn vorige film Ida, waarmee hij een Oscar won, geschoten in adembenemend mooi zwart-wit. Ook is er weer een hoofdrol weggelegd voor de filmmuziek: van volksliedjes, jazz tot klassiek. Beeld en geluid kwamen zelden beter samen.

The Old Man And The Gun

In The Old Man And The Gun zien we oudgediende Robert Redford in de rol van een professionele bankovervaller. Voordat hij naar een rusthuis moet vertrekken, beraamt hij nog een laatste overval. De detective die hem opnieuw achter slot en grendel probeert te krijgen wordt gespeeld door Casey Affleck .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen