Dit weekend bij Filmhuis Veenendaal: Mamma Mia! Here We Go Again en The Trip To Spain

Foto: Stock Filmhuis Veenendaal

Zon, zee, Abba liedjes. Wie wordt er nou niet blij van deze film. Voor de één een eerste kennismaking met de luchtige liedjes van het viertal, voor de ander pure nostalgie.

Daarnaast is Mamma Mia! natuurlijk ook een romantische komedie. Met het mooie, rustige Griekse eiland Kalokairi als decor, volgen we het turbulente leven van moeder Donna en dochter Sophie, in heden en verleden.  Het verhaal begint vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film. Sophie staat op het punt haar hotel met een groot feest te heropenen, zonder de inmiddels overleden Donna. Zangeres/actrice/diva Cher maakt in deze film haar opwachting als Ruby, de oma van Sophie.

In The Trip To Spain, de derde in de serie The Trip-films, reizen we ook af naar zuidelijk Europa.  De Britse komieken Steve Coogan en Rob Brydon worden door de krant The Observer er op uit gestuurd om in Spanje restaurantrecensies te maken. We worden getrakteerd op culinaire hoogstandjes, veel humor, imitaties van onder andere James Bond, maar ook de meer serieuze gesprekken passeren de revue. Zo blijken de heren toch wel de nodige moeite hebben met het ouder worden. Hoewel Steve en Rob zichzelf spelen, worden bepaalde karaktertrekken behoorlijk aangedikt, wat de nodige grappige scènes oplevert.

Kortom, twee vrolijke films dit weekend bij het Filmhuis.

Mamma Mia! Here We Go Again begint zaterdag 29 september om 20.00 uur en The Trip To Spain draait zondagmiddag 30 september om 14.30 uur, beide in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen