Bibliotheek Veenendaal – Week van de Duurzaamheid

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Week van de Duurzaamheid in de Bibliotheek

Wat kun jij (nog meer) doen voor een duurzaam leven?

Veenendaal is inmiddels dé plaats voor duurzaam denken en doen; we kiezen bewust voor duurzaam, zoals vaker de fiets pakken, zuiniger omgaan met energie, overgaan op duurzame energiebronnen, afval scheiden en meer rekening houden met de natuur. Leer in de Bibliotheek wat je allemaal kunt doen tijdens de Week van de Duurzaamheid van 8 t/m 16 oktober!

Leven zonder afval

Op maandagavond 4 oktober vertelt milieublogger Emily-Jane Townley haar persoonlijke en motiverende verhaal en deelt zij tips en trucs om je afvalberg kleiner te maken en daarmee een beter gevoel te krijgen over je leven. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het kopen en/of laten signeren van het boek ‘Leven zonder afval’ en het kopen van wat handige items waarmee een leven zonder afval kan beginnen.

Mini-workshop: Maak groene producten voor thuis

Leer op zaterdag 9 oktober op de ‘Duurzaamheidsmarkt’ in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1) hoe je je eigen duurzame verzorgingsproducten en huis-, tuin- en keukenmiddelen kunt maken. Deze mini-workshop wordt gegeven op de volgende tijden: 11.30 – 12.00 uur, 12.30 – 13.00 uur, 13.30 – 14.00 uur en 14.30 – 15.00 uur.

Bruisballen, parfum of groene producten maken

In de Bibliotheek zijn er regelmatig activiteiten die te maken hebben met duurzaamheid. Maak op zaterdagmiddag 2 oktober met natuurlijke materialen je eigen bruisballen en badzout voor jezelf of geef je zelfgemaakte producten als cadeau aan een ander. Jouw eigen unieke parfum maken? Ga aan de slag met etherische oliën op woensdagmiddag 10 november en neem je eigen parfum in een verstuiver mee naar huis!

 Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekveenendaal.nl. Koop hier je tickets of kom langs bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Reacties