Bedreiging met pistool leidt tot nachtelijke aanhouding

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – Eén van de wijkagenten werd dinsdagavond 21.30 uur gebeld door iemand die verklaarde dat zijn schoondochter omstreeks 20:55 uur, die avond, bedreigd was door een man met een pistool. De bedreiging had plaats gevonden op de Rondweg-West t.h.v. het Rembrandtpark en had veel schrik teweeggebracht bij de schoondochter van de melder.
De man, hierna te noemen verdachte waarvan de melder een goed signalement kon geven, zou rijden in een witte bestelauto die groter zou zijn dan een Caddy, maar kleiner dan een Transporter. De schoondochter van de melder wist bijna het hele kenteken nog. Zij kwam maar één letter tekort. Nadat de wijkagent enige verduidelijkingsvragen aan de melder had gesteld over o.a. het signalement (blanke man, 30-40 jaar oud, een baardje, groen vest en donkere broek) is het politieteam gaan zoeken naar de man en zijn bestelauto. Na wat speurwerk i.s.m. de melder kwamen wij bij een bestelauto in het Franse Gat uit. Na een zoekslag in het Franse Gat werd de bestelauto aangetroffen.
De bestelauto werd direct onder observatie genomen voor het geval iemand zou vertrekken met de bestelauto. Nadat de melding was veredeld met o.a. de gegevens van de tenaamgestelde van de bestelauto, het woonadres van de tenaamgestelde en de directe omgeving van zijn woning werd i.s.m. de hulpofficier van justitie de aanhouding voorbereid. Nadat ook onze collega Karel, de hondengeleider, in Veenendaal was gearriveerd werd besloten om richting de woning van de verdachte te gaan om de uitlevering van het wapen te vorderen.
Kort nadat de verdachte de voordeur van zijn woning had geopend werd in de woning van de verdachte een Heckler&Koch, zogenoemd aanvalsgeweer aangetroffen. Bij nadere inspectie bleek het om een airsoftwapen te gaan. Kort hierna is de 23-jarige verdachte op woensdag 5 mei, om 01:40 uur aangehouden voor verboden wapenbezit en overgebracht naar bureau van politie te Veenendaal. De verdachte is later die nacht vervoerd naar het politiecellencomple te Houten. De schoondochter van de melder heeft woensdag 5 mei aangifte gedaan van bedreiging. “Wéér een mooie samenwerking tussen melder en politie.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen