Koninklijke onderscheiding Dick van de Pest

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Gert-Jan Kats reikte woensdag 30 september een koninklijke onderscheiding uit aan Dick van de Pest. De Veenendaler is meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger in verschillende verenigingen en organisaties. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de Pest ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten bij verschillende verenigingen. Zo was hij in de periode van 1979 tot 1987 medeoprichter, secretaris en voorzitter van supportersvereniging Alle Vogels Vliegen uit Scherpenzeel. Dit is de supportersvereniging van Sportvereniging Valleivogels en bestaat inmiddels ruim 40 jaar.

Van 1989 tot 1997 was hij lid en penningmeester bij de Hervormde zangvereniging Con Amore in Veenendaal. Van 1989 tot 2007 was hij diaken voor de PKN Hervormde gemeente Solafide, waarvan 6 jaar voorzitter en lid van de kerkenraad. Tijdens deze periode bezocht hij vaak gemeenteleden die ondersteuning nodig hadden.

Sinds 2007 is hij bestuurslid van het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor. Als secretaris verzorgt hij de correspondentie en is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de ledenlijst. Als mede bestuurslid maakt hij mede het beleid voor het RVM. Als concertmeester organiseert hij concerten en is verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken rondom de concerten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen