Gitarist geeft intiem en veelzijdig concert

Foto: Dutchfoto

VEENENDAAL – Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen doet dat: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar.

Zijn ‘band’ bestaat uit de diverse door hem bespeelde gitaren. Hierdoor beleef je de muziek van onder meer U2, Michael Jackson, Queen én van Nederlandse artiesten op een nieuwe manier; je zingt in je hoofd mee zonder afleiding van bandleden. Er ontstaat ruimte voor je eigen invulling en gedachten.

In 2016 won Mart de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam waarna hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel.

Nu is er dan dit prachtige soloconcert, die hij maakt met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen. Waarin hij zijn virtuoze gitaarspel verbindt met grappige en persoonlijke verhalen. Tommy Emmanuel roemde Mart Hillen met zijn uitspraak: ‘Ik denk dat ik wel met pensioen kan.’

Mart Hillen speelt vrijdag 18 september 2020 in Theater Lampegiet. De voorstelling begint om 19:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €19,50 via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen