‘Beste film’ Green Book in Filmhuis Veenendaal

L to R: Viggo Mortensen and Mahershala Ali
L to R: Viggo Mortensen and Mahershala Ali
Foto:

VEENENDAAL – En de Oscar voor beste film gaat naar… Green Book! Vorige maand ging deze populaire tragikomedie er met de belangrijkste filmprijs van het jaar vandoor, reden genoeg voor het filmhuis om de kaskraker naar het Veense witte doek te halen. Op zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur draait Green Book voor de eerste keer in Filmhuis Veenendaal.

Green Book is een inspirerende en hartverwarmende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde, Afro-Amerikaanse pianist. De twee leven in een totaal andere wereld en kennen grote cultuurverschillen, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar. Naast de eerder genoemde Oscar won Mahershala Ali ook nog het felbegeerde beeldje voor beste mannelijke acteur in een bijrol en had de film het beste script. Toch kunnen we ook niet om hoofdrolspeler Viggo Mortensen heen die met zijn opvallende vertolking van Tony Lip nét naast de prijzen greep. Destijds genoten van de film Intouchables? Dan is Green Book een zekerheidje.

Kostuumdrama Colette

Op 24 maart om 14.30 uur draait kostuumdrama Colette, over een jonge plattelandsvrouw die trouwt met een beroemde literaire ondernemer. Haar zelfvertrouwen groeit als ze op verzoek van haar man bestsellers gaat schrijven, die ze onder zijn naam publiceert. Filmhuis en kostuumdrama blijkt keer op keer een gouden combinatie, dus wees er snel bij met reserveren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen