Parkeerbelasting op straat trendmatig verhoogd

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De raad heeft eerder besloten om de tarieven voor parkeren op straat jaarlijks trendmatig (1,9%) te verhogen. Hiervoor is ieder jaar een wijziging van de tarieventabel nodig in de verordening. In een raadsvergadering werd een besluit genomen over deze wijziging. Het raadsvoorstel werd met 31 stemmen voor en 1 stem tegen aangenomen. De fractie van DENK stemde tegen. De betaling in parkeergarages per minuut blijft gehandhaafd.

De fracties van DENK, PvdA, GroenLinks, SP en Lokaal Veenendaal dienden een amendement in om bij mantelzorgers geen kosten in rekening te brengen voor een mantelzorgvergunning. Dit amendement werd met 11 stemmen voor en 21 stemmen tegen verworpen. Voor stemden: ProVeenendaal, Lokaal Veenendaal, DENK, SP, GroenLinks en de PvdA. Tegen stemden: ChristenUnie, VVD, SGP, CDA en D66.

De fractie van ProVeenendaal diende een amendement in om de parkeertarieven op parkeerterrein Duivenweide gelijk te trekken met de tarieven van straatparkeren (€ 2,50,- per uur). Dit amendement werd met 11 stemmen voor en 21 stemmen tegen verworpen. Voor stemden: SGP, ProVeenendaal, DENK, SP, GroenLinks en PvdA. Tegen stemden: ChristenUnie, VVD, CDA, Lokaal Veenendaal en D66.

De fractie van DENK diende een motie in om één weekendtarief te hanteren voor de parkeergarages. Deze motie werd met 8 stemmen voor en 24 stemmen tegen verworpen. Voor stemden: ProVeenendaal, DENK, SP, GroenLinks en PvdA. Tegen stemden: ChristenUnie, VVD, SGP, CDA, Lokaal Veenendaal en D66.

De fracties van de VVD en Lokaal Veenendaal dienden een motie in om te voorkomen dat in parkeergarages het zgn. blokparkeren wordt ingevoerd. Doel van de motie was om betalen per minuut te handhaven. Deze motie werd met 25 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangenomen. Voor stemden: ChristenUnie, VVD, ProVeenendaal, Lokaal Veenendaal, D66, DENK, SP en PvdA. Tegen stemden: SGP, CDA en GroenLinks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen