112

Politie: ‘Dweilen met de kraan open!’

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De politie had vrijdagavond de handen vol aan een grote serie diefstallen. “Dweilen met de kraan open!”, zo noemt een agent zijn late dienst.

“Om 16:00 uur kregen wij de eerste melding van een ondernemer uit het centrum van Veenendaal dat meerdere personen hadden gestolen uit zijn winkel. Mede door het goeie signalement en cameratoezicht kregen wij de heren in het vizier en werden ze aangehouden voor de diefstal. De drie heren van 15, 17 en 21 jaar allen uit Leersum bleken de laatste maanden veelvuldig bij ons gelogeerd te hebben voor diverse diefstallen en strooptochten in Nederland. Een van de heren bleek, mede door zijn criminele activiteiten al als ongewenst vreemdeling te boek te staan. Zeer hardleers zeg maar!”

De drie verdachten waren vandaag druk geweest met proletarisch winkelen en hadden van diverse winkels in Veenendaal gestolen spullen bij zich. Een van de heren had een dure trui aan waar de beveiligingslabels nog in de trui zaten! De mannen zitten vast en gaan voor snelrecht.

Om 16:10 uur was er een tweede melding van een winkeldiefstal bij de Albert Heijn. De verdachte is een 16 jarige jongen uit Doorn en waar de zaak mee afgedaan wordt, is nog onbekend. Om 17:00 uur was er een derde melding van een diefstal in een supermarkt in Veenendaal. Dit betrof een 73-jarige man uit Veenendaal. Afdoening werd er gedaan met een boete van 181 euro, plus winkelontzegging.

Om 20:20 uur kwam de vierde melding van een winkeldiefstal. Hier bleek een 51-jarige inwoonster uit Veenendaal samen met haar 19-jarige zoon haar tas gevuld te hebben met goederen uit de supermarkt. Moeder en zoon zitten nog vast en horen morgen hun afdoening. Ze krijgen ook een boete van 181 euro van de winkelier en een jaar ontzegging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen