Human Culture zet schouders onder nieuw poppodium

26 sep , 11:52 Nieuws
podium
VEENENDAAL - Stichting Human Culture is ooit in het leven geroepen om te voorkomen dat Veenendaals enige poppodium, Escape, ter ziele zou gaan. Zoals velen zich zullen herinneren is er door deze stichting toentertijd alles aan gedaan om dit te voorkomen, maar is dit helaas niet gelukt.
De stichting is nooit opgeheven omdat ze altijd nog de hoop hebben gehad dat er ooit in Veenendaal weer een kernpopodium zou komen waarbij hun expertise en ervaringen van pas zouden komen. En anno 2024 is het eindelijk zover, ze zijn betrokken bij de gesprekken over een nieuw poppodium wat vorm zou moeten gaan krijgen in het nieuw te bouwen cultureel centrum, i.s.m. Theater De Lampengiet. Zij juichen dit, mits goed uitgevoerd, natuurlijk van harte toe.
Maar omdat Stichting Human Culture in afgelopen decennia een "slapende" stichting was, en er dus geen inkomsten zijn geweest, betekent dat, dat hun bankrekening, die ze nu nog niet hebben, want die kost geld, leeg is. Bovendien zou Stichting Human Culture graag aan Veenendaal willen tonen wat, voordat de nieuwbouw van het nieuwe culturele centrum klaar is, hun ideeën zijn over een goed lopend poppodium, door een aantal activiteiten te organiseren.
Maar hiervoor zijn wel financiële middelen nodig.  Natuurlijk is de stichting al bezig om te kijken of er subsidies los te peuteren zijn maar dat zal, mede dankzij het huidige politieke klimaat in Nederland, niet eenvoudig zijn.  Daarom vragen de stichtingsleden om donateur te worden. Elke euro is welkom. "Als het allemaal gaat draaien zoals zij voor ogen hebben dan zit er in de toekomst voor de donateurs natuurlijk nog wel wat leuks in het vat! Laten we met z'n allen laten zien dat Veenendaal een poppodium verdient!", aldus een woordvoerder.
Het dagelijks bestuur bestaat op dit moment uit 2 personen en ze zouden er graag 1 of 2 personen bij hebben. Ook kunnen zij de hulp van vrijwilligers goed gebruiken! Dus draag je de Veenendaalse popcultuur een warm hart toe, schroom niet en neem contact op met [email protected] of [email protected].