Afsluiting Rondweg-Oost Veenendaal

03 sep , 11:28 Nieuws
rondweg 2
VEENENDAAL - Tussen 3 september en 24 september is het noordelijk deel van de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal wegens werkzaamheden afgesloten. De provincie en gemeente verwachten verkeershinder. Het advies is om waar mogelijk de spits te mijden, de fiets te pakken of het openbaar vervoer te gebruiken.
De provincie Utrecht werkt in samenwerking met de gemeente Veenendaal aan uitbreiding van het noordelijke deel van de Rondweg-Oost in Veenendaal. We maken een aansluiting bij de nieuw te bouwen woonwijk Groenpoort. De weg wordt vanaf deze nieuwe aansluiting breder gemaakt naar twee rijstroken in beide richtingen tot aan de A12.

Afsluiting en omleidingen

Om dit werk veilig te kunnen uitvoeren, is de Rondweg-Oost tussen de kruising met de Prins Clauslaan en de kruising met de Lorentzstraat in Veenendaal van 3 september 19.00 uur tot 24 september 22.00 uur afgesloten. In het laatste weekend, tussen 20 en 23 september, is ook het gedeelte tot de Innovatielaan in De Klomp (gemeente Ede) afgesloten, evenals de kruisingen met de Lorentzstraat en de op- en afritten 23a van rijksweg A12 (Veenendaal/Rhenen).
Er zijn verschillende omleidingen voor het verkeer ingesteld. Langs de weg staan tekstkarren en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. Het verkeer wordt met borden geattendeerd en via de alternatieve routes omgeleid. Lees meer op de pagina over de Rondweg-Oost (N233) op deze website over de omleidingsroutes.
De toegangswegen naar het Binnenveld - het natuurgebied tussen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal - worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer mag erdoor. 

Advies: reis buiten de spits

De verwachting is dat de afsluiting leidt tot extra drukte op andere wegen. Houd rekening met vertragingen. Het advies voor de afsluitingsperiode is daarom: 
•            Reis buiten de spits. 
•            Gebruik andere vervoermiddelen als de fiets, openbaar vervoer of carpool. 
•            Werk thuis indien mogelijk. 
•            Vermijd sluiproutes door woonwijken en kwetsbare gebieden zoals het Binnenveld. 

Bouwapp

Met de Bouwapp  externe linkkunt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt de Bouwapp gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Reconstructie N233 Groenpoort  externe link’, open het project en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht zodra er nieuws is.

Werkzaamheden na 24 september

Na de afsluiting is de weg nog niet helemaal klaar, maar wel weer open voor het verkeer. We werken dan aan de verlenging van de fietstunnels bij de Grote Beer en Spitsbergenweg en aan de geluidsschermen aan de westzijde van de Buurtlaan-Oost. De maximumsnelheid wordt tijdelijk verlaagd naar 30 kilometer per uur. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind december.