Ayse: ‘Overwin je trots en schaamte’

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Je hebt problemen met geld en (beginnende) schulden. De enveloppen van de Belastingdienst stapelen zich op. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Herken je dit? Het overkwam Ayse uit Veenendaal. Maar dankzij Budgetcoaching heeft zij haar leven weer op de rit.
Ayse heeft een zware tijd achter de rug. Zowel op persoonlijk als financieel vlak. Ze wil graag haar ervaringen delen om ook anderen te helpen: ”Ik ben gescheiden, ben nu een alleenstaande moeder en heb een zoon met gedragsproblematiek. Mede door deze omstandigheden kreeg ik ook financiële problemen.”
Ayse ging minder boodschappen doen, zocht hulp bij familie en vrienden, maar belandde niet bij de Voedselbank. Ayse: “Ik heb in mijn jeugd nooit geleerd hoe ik met geld om moest gaan. Ik wist het simpelweg niet. Een goede vriendin zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Ayse, dit gaat zo niet langer. Je moet om hulp vragen. Overwin je trots en schaamte. Stap naar de gemeente en het Budgetloket.”
Ayse meldde zich bij het Budgetloket en kreeg na een gesprek een budgetcoach toegewezen. “De budgetcoach heeft me zo fijn geholpen. Ze leerde me om een kostenoverzicht te maken en bij te houden. Zo kreeg ik meer zicht op mijn in- en uitgaven.”
En kijk nu, Ayse heeft na hard werken en doorzetten al haar schulden afgelost: “Ik heb het allemaal zelf gedaan en betaald. Ik ben door het Budgetloket enorm goed geholpen en maak weer kleine spaarpotjes. Ik spaar kleine bedragen voor mijn zoon en doe elke maand wat in een potje voor familie in Turkije die getroffen is door een grote aardbeving. Dat geeft mij zo’n goed gevoel. Ik heb nu beter overzicht over mijn geldzaken, en dat zorgt voor minder stress en onzekerheid.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen