Vier je zomervakantie in De Cultuurfabriek

Foto: Bibliotheek

VEENENDAAL – Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om een leuke zomer te hebben. De Bibliotheek in De Cultuurfabriek organiseert namelijk voor alle leeftijden leuke en laagdrempelige activiteiten om een leuke zomervakantie te beleven. Je hoeft hiervoor niet lid te zijn van de Bibliotheek!

De Bibliotheek heeft voor alle leeftijden een mooi programma gemaakt waardoor niemand zich hoeft te vervelen deze zomer! Sommige activiteiten zijn leuke voor alle leeftijden: denk aan een spannend potje schaken op het Kees Stipplein of een gezellige puzzelmiddag in de airco van De Cultuurfabriek. Ook komt de boekenkraam weer in de centrale hal te staan, hier kun je onze afgeschreven boeken voor een klein prijsje overnemen, tijdschriften zijn gratis.

Creatieve workshops voor volwassenen
In juli en augustus kan je in De Cultuurfabriek creatief aan de slag. Wat dacht je van een workshop pottenbakken of een zomerse schrijfworkshop? Leer de beste trucs om met je telefoon de mooiste foto’s te maken, geef je kleding een tweede leven en maak je eigen sculptuur. Ook gaan we schaken en puzzelen. Alle informatie staat op www.bibliotheekveenendaal.nl/zomer-volwassenen.

Voor kinderen: veel leesplezier
Beleef een zomervakantie vol avonturen! We dagen alle kinderen die kunnen lezen uit om mee te doen aan de Zomer-Lees-Challenge: deze loopt van 13 juli t/m 8 september. Op de jeugdafdeling kun je jouw challenge-boekje ophalen. Tijdens de gezellige voorleesfeesten kunnen jonge kinderen heerlijk luisteren naar een voorleesverhaal en daarna knutselen. Ook gaat de Bibliotheek de wijken in met BoekStart-coaches Evelien en Dagmar. Kijk op de website wanneer ze bij jou in de buurt komen! www.bibliotheekveenendaal.nl/zomer-kinderen

Voor kinderen: leuke voorstellingen en workshops
In juli en augustus zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te doen in de Bieb en in het FabLab! Van een zomerse speurtocht op de jeugdafdeling en knutselen in de centrale hal tot schaken op het Kees Stipplein en dansen met Marissa Danst. Ook wordt er gespeurd met de natuurdetective en komt Jip de Handpop voor een leuke voorstelling.

In het FabLab kun je in juli je eigen green screen en daarmee een stop motion film maken, in augustus ontwerp en maak je een eigen bellenblaas of bibberspiraal. Er is teveel om op te noemen: kijk op www.bibliotheekveenendaal.nl/zomer-kinderen voor het hele zomerprogramma van de Bibliotheek Veenendaal.

Vakantieprogramma Veenendaal wordt georganiseerd door de Bibliotheek Veenendaal, Veens Welzijn, Youth For Christ, Stichting 24 Aktief, Jong Veens, Kickstart, MAAK Veenendaal en Ditisveenendaal. Daarnaast werkt de Bibliotheek samen met Netwerk voor Jou.

Meer informatie? Kijk op www.bibliotheekveenendaal.nl/zomervakantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen