Recreatieve toertocht van Veenendaal-Veenendaal

De Grebbedijk is goed te doen.
De Grebbedijk is goed te doen.
Foto: Ted Walker Fotografie

VEENENDAAL – “Niet alleen de wielrenners komen in actie tijdens Veenendaal-Veenendaal, ook de inwoners van de plaats zelf kunnen Veenendaal-Veenendaal rijden,” zegt Gerda Rutten van Sportservice Veenendaal.

“We hebben het grootste deel van het wedstrijdparcours van pijlen voorzien, zodat de route ook in een langzamer tempo kan worden gefietst. Om het evenement nog gezelliger te maken, hebben we op woensdag 15 mei, aan de vooravond van Veenendaal-Veenendaal, een georganiseerde tocht gereden, waar zo’n vijftig deelnemers in meefietsten.”

Grebbeberg lastig

“Het sprak ons aan om deze route met een groepje te rijden,” aldus Bertus van Veldhuijzen. “We fietsen veel in deze mooie omgeving, maar dit is dan weer net even anders. Het fietsen op de Grebbedijk was goed te doen, maar die Grebbeberg is lastiger. Gelukkig heb ik ondersteuning,” lacht Van Veldhuijzen. “In het weekend gaan we zeker even kijken bij de echte koers. Ik weet nu hoe ze fietsen.”

Pijltje

De Recreatieve Toertocht Veenendaal-Veenendaal is vooraf te bekijken op de website van Sportservice Veenendaal (https://www.sportserviceveenendaal.nl/agenda/side-events-veenendaal-veenendaal) . Op de site is de route ook te downloaden. “Mocht de deelnemer  dan een pijltje over het hoofd zien, dan komt hij toch gewoon thuis,” lacht Rutten. De plattegrond is ook af te halen bij de balie van Sportservice Veenendaal op Sportlaan 3. Deelnemers krijgen daar niet alleen de routebeschrijving, maar ook een consumptiemunt die kan worden ingeleverd bij Sportcafé de Vallei. De pijltjes blijven op de route nog hangen tot en met 21 mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen