Joep en Bram met ouders in zonnetje gezet

Het 50.000ste gezin met o.a. Ruud Sliphorst (oprichter Stichting Opkikker) en zanger Edwin van der Toolen. 
Het 50.000ste gezin met o.a. Ruud Sliphorst (oprichter Stichting Opkikker) en zanger Edwin van der Toolen. 
Foto:

WASSENAAR/VEENENDAAL – Stichting Opkikker heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De organisatie mocht zaterdag 13 pril in attractiepark Duinrell het 50.000ste lichtpuntje creëren voor het gezin van Joep (8) en Bram (10) uit Veenendaal. Dit bijzondere moment vond plaats tijdens de Ambassadeursdag van de stichting, waar Joep en Bram samen met hun ouders extra in het zonnetje werden gezet.

Sinds de oprichting in 1995 zet de stichting zich in om een verschil te maken in het leven van gezinnen met een ziek gezinslid. De lichtpuntjes zijn van groot belang voor gezinnen die te maken hebben met de uitdagingen van een langdurige ziekte, zowel van kind als ouder. De lichtpuntjes zorgen ervoor dat gezinnen even kunnen ontsnappen aan de realiteit van behandelingen en ziekenhuisbezoeken. Door een dagje pauze te hebben van de dagelijkse zorgen kunnen gezinnen even op adem komen, om daarna met veerkracht weer de, soms harde, realiteit tegemoet te treden.

Verassingen

Het gezin dat verrast werd met het 50.000ste lichtpuntje komt uit Veenendaal en bestaat uit vader Mano (39), moeder Sandra (35), zoon Bram (10 jaar) en zoon Joep (8). Joep heeft een extreem zeldzame chromosoomafwijking en epilepsie, waardoor hij afhankelijk is van een rolstoel. Hij ziet en hoort slecht en heeft een ontwikkelingsachterstand. Sinds hun eigen Opkikkerdag in 2018 zet het gezin zich actief in als ambassadeur voor Stichting Opkikker. Zo heeft Bram zijn spreekbeurt over de stichting gedaan (inclusief aanwezigheid van de Opkikker mascotte), heeft hij mobieltjes ingezameld en chocoladeletters verkocht. Ook vader Mano is actief vrijwilliger voor de stichting. Daarom werden zij als 50.000ste gezin zaterdag extra in het zonnetje gezet.

Het gezin was op de hoogte dat het 50.000ste lichtpuntje op deze dag plaats zou vinden en dat ze opgehaald zouden worden door een limousine. Maar wat de dag precies voor hen in petto zou hebben, was nog een grote verrassing. Uiteindelijk werden Mano, Sandra, Bram en Joep niet alleen naar Duinrell gebracht met een limousine, maar dit gebeurde ook onder begeleiding van een motorescorte van de Koninklijke Marechaussee. Bij aankomst in het park werden ze warm onthaald met een regen van confetti, een rode loper en zanger Edwin van der Toolen. Na dit bijzondere moment konden ze, net als de 1.500 andere gezinnen die door Stichting Opkikker waren uitgenodigd, genieten van het attractiepark. Het was een dag vol verrassingen, plezier en onvergetelijke momenten voor dit dappere gezin.

7.000 nieuwe lichtpuntjes in 2024

De lichtpuntjes vormen een rode draad door alle activiteiten die Stichting Opkikker gepland heeft voor dit jaar. De stichting heeft namelijk als doel om dit jaar 7.000 lichtpuntjes te verzorgen tijdens de Opkikkerdagen, Ambassadeursdagen en andere speciale dagen en acties. Op de website van Stichting Opkikker is live bij te houden hoeveel Opkikkermomenten er gerealiseerd zijn in 2024.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen